Veelgestelde vragen omtrent de communie of lentefeest

Wanneer maak ik een afspraak?

Een fotoshoot voor je communie of lentefeest reserveer je best tijdig. Hoe vroeger je erbij bent, hoe meer keuze je hebt qua datums. Laat ons ook even weten of je een communiereportage wenst in de studio of op locatie.

In de studio of op locatie?

Studiofotografie is erg trendy en geeft enorm veel mogelijkheden om creatieve dankkaartjes te maken. Tevens ben je zo niet afhankelijk van het weer en blijft je outfit proper. Verkies je toch een fotoshoot op locatie, dan kan dit natuurlijk ook.

Ik wil de communiefotografie buiten en het is slecht weer , wat nu?

Het weer kan wel degelijk roet in het eten gooien. Je kan op die moment zelf kiezen, ofwel verzetten we de afspraak, ofwel komen jullie toch naar de fotostudio op het afgesproken moment. Aan jullie de keuze.

Heb je suggesties voor leuke locaties?

Hier wat van onze favoriete locaties, maar als je zelf een voorstel hebt is dat ook zeer welkom.

  • Strijbeekse Heide Strijbeek
  • De Mosten Meer
  • De Krochten Maxburg Meer
  • Het begijnhof Hoogstraten
  • De Renesse Oostmalle
  • Merksplas Kolonie

Hoe lang duurt de communiereportage?

Communiefotografie neemt gewoonlijk een uurtje in beslag. Als je kind er niet genoeg van kan krijgen gaan we nog iets langer door.

Wat breng ik mee?

We hebben hier allerlei accessoires die je kan gebruiken, maar als je specifieke hobby’s hebt, een huisdier, een skateboard, een favoriete bal, een zonnebril een te gek hoedje,…, breng deze gerust mee, we kunnen er alvast iets leuks mee doen.
Voor communiefotografie op locatie breng je beste een keuken handdoek mee, deze kan dan gebruikt worden om iets proper te maken of om op te zitten, zodat je nieuwe kleding niet vuil word.

Wat na de fotoshoot, wanneer kan ik de foto’s zien?

Binnen de 3 dagen na de communie fotografie krijg je een persoonlijke link doorgestuurd met de foto’s in een fotogalerij. Je kan de foto’s thuis rustig bekijken en uitkiezen. Er zal ook alvast een voorbeeldje bij zitten van een communiekaartje. Dit is maar een voorstel en geheel vrijblijvend.
Na de betaling van de fotoshoot zelf krijg je een pincode mee, om deze foto’s in web resolutie te downloaden.
Noteer zeker de nummers van je favoriete foto’s. Bestellingen hebben we graag schriftelijk via e- mail of op papier, om misverstanden te voorkomen.

Hoe bestel ik boekjes, foto’s, kaartjes,…?

Losse foto’s, foto’s op doek, posters, en dibonds kan je bestellen via de fotogalerij. Dit is tevens een webwinkel. Voor boekjes, kaartjes en andere bestellingen gelieve de fotonummers onderaan de foto’s te noteren en je lijstje door te sturen via info@fotodesign.be  of je schrijft dit even op en brengt je lijstje even binnen. Ik ben er om je bij te staan als je nog raad of advies nodig hebt.
We nemen liefst geen bestellingen aan via de telefoon, om misverstanden te vermijden.

Kan ik de foto’s ook digitaal verkrijgen?

We leven in een digitale wereld, dus ja dit kan zeker.
Je krijgt na de betaling van de fotoshoot een pincode mee om de foto’s te downloaden via de fotogalerij. Dit is een web resolutie van de foto’s met een watermerk. Je mag deze gebruiken op social media met behoud van dit watermerk. Deze foto’s dienen ook om bij te houden voor later, dan heeft u steeds de fotonummers bij de hand als u na de communie nog foto’s wil nabestellen. Na 3 maanden verdwijnt de fotogalerij. Download dus zeker binnen deze 3 maanden je bestanden.
De foto’s op hoge resolutie om zelf af te drukken kan ook. De prijzen vind u op  www.fotodesign.be/prijzen-communiefotografie/

Heeft u dan de foto’s nog niet betaald met de reportage prijs?

Nee, de prijs van de communiefotografie dekt de kosten van de voorbereiding, en het fotograferen. De nabewerkingen nemen gemiddeld nog eens 6 uren in beslag. Neem daarbij nog de huur van de licenties van lightroom en photoshop, de investering in materiaal, achtergronden, props en accessoires en de wettelijke verplichtingen zoals het afdragen van btw en sociale lasten, en dan begrijp je dat we pas iets gaan verdienen als u foto’s of digitale bestanden nabesteld. Om die reden rust er ook wettelijk een auteursrecht op de foto’s. Als u de digitale bestanden koopt, bent u vrij om deze te gebruiken in huislijke kring. Voor publicaties gelden er andere tarieven. Deze zijn op aanvraag te verkrijgen.

Wat kost communiefotografie?